Продукти

Машини

Антрето – визитката на дома


Дали отделяме достатъчно внимание на визията на нашият коридор? Не случайно коридорът е "визитната картичка на дома" и прави първо впечатление на вашите гости. Подът на антрето е по-добре да се направи с паркет, ламинат или теракот, килима или мокета не са практични в тази зона на дома, в която се Интериор на коридораседи предимно с обувки. Първо мъхестите повърхности запазват мръсотията, почистват се трудно и създават статично електричество, докато паркета и ламината добавят топлота към вътрешността на вашият дом, но като добавим факта, че не са водоустойчиви, а в коридора често се влиза с мокри обувки също не е особенно удачен вариант. Теракотените плочки са най-доброто и практично решение за настилка на коридора, поради безспорният факт, че се поддържат лесно и бързо и са водоустойчиви. Също може да комбинирате: плочки на входа имитация на дърво в комбинация с паркет или ламинат, на пазара има достатъчно голямо разнообразие от свързващи лайсни за целта.

Какъв цвят?

Обикновено коридорът е малка, затворена, стая без прозорци, което прави помещението мрачно и подтискащо, но всичко това може да бъде избегнато, чрез избор на подходящи свежи цветове. Трябва да се подходи практично и в тази ситуация и да потърсим материал, който лесно би се почиствал. Най-добре е да се положи латекс, който лесно се почиства от мръсотията, тоновете трябва да са закачливи, свежи и светли, за да отворим пространство в помещението. Избягвайте ярките цветове като червено или зелена ябълка, и ако искате да се разшири оптически помещението може едната стена да направите с огледала, но това със сигурност не се препоръчва за семейства с малки деца. Друг трик за разширяване на коридора е чрез игра на цветовете. Получава се чрез боядисване в светли тонове на страничните стени, а тази в дъното трябва да е малко по-тъмна. Таванът трябва да е бял.

Какво осветление?

Важна част от първото впечатление за дома ви е да струи светлина. Никой не обича тъмните пространства, тъй като действат депресиращо. Може да поставите плафониера или окачен таван с луни, така светлината ще бъде мека и ненатрапчива. Ако коридорът ви е много дълъг, е желателно да поставите повече осветителни тела.

Какви мебели?

Коридорът обикновено е с много малко пространство и не трябва да изглежда претрупан с мебели. Сложете голямо огледало на стената, отразяващо светлината, която ще увеличи пространството. Шкафът за обувки вече може да бъде в различни варианти - поставен на стената или на пода, в зависимост от мястото, с което разполагате. Ако коридорът е тесен,те е добре да имате в предвид, че е по-удачно да поставите висок или дълъг, но плитък шкаф, вместо малък и дълбок.

За дрехите

Закачалките трябва да бъдат удобно разположени, преценете къде е най-доброто място и дали ще има достатъчно пространство. В случай, че се притеснявате от липсата на пространство, можете да използвате кукички, които да бъдат поставени на вратата или стената зад нея.

Кошче за чадъри

Тове е един доста приятен аксесоар, който добавя топлота към интериора. Най-подходящи са кошчета за чадъри, изработени от ковано желязо или ракита.

Изберете език

Вашето меню

Контакт

тел.0878 311 542, 02 439 67 20
gsm: 0878 311 542
email: mebelenmagazin@gmail.com

Продукти по азбучен ред

Вашата кошница

Вашата кошницаНяма добавени артикули

Търсене в сайта

Търсени думи

Декор